Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Zeytinyağlı yemekler, özellikle Ege bölgesi olmak üzere, Türkiye'nin birçok yöresinde yaygın olarak yapılır. Bu yemekler hem doyurucu hem de oldukça sağlıklıdır. Zeytinyağlı yemekler, bitkisel yağların kullanılması ve sebzelerin taze olarak pişirilmesi nedeniyle besin değeri yüksek ve tercih edilen yemeklerdir. Çeşitli sebzelerin zeytinyağlı yemeği yapılabilir ve bu yemekler genellikle çok sevilir. Bu makalede, lezzetli ve sağlıklı bir zeytinyağlı yemek tarifi olan Zeytinyağlı Brüksel Lahanası'nı aktaracağım. Bu tarif, belki de pek sevilmeyen Brüksel lahanasını en lezzetli hale getirecek yöntemlerden biridir.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Malzemeleri

  • 1 paket Brüksel lahanası
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak, Brüksel lahanasının en dış yapraklarını soyun ve temizleyin. Daha sonra, lahanaları sirkeli suda bir süre bekletin. Bu sırada, soğanları halka şeklinde doğrayın. Soğanları zeytinyağında hafifçe kavurun. Sarımsakları 3-4 parçaya bölün ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Havuçları jülyen doğrayın ve 5 dakika kadar kavurun. Patatesleri doğrayıp Brüksel lahanaları ile birlikte yüksek ateşte 10 dakika kavurun. Son olarak, salçayı, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Yemeği 15-20 dakika kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Brüksel lahanası, düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile sağlıklı bir sebzedir. Aynı zamanda C vitamini, K vitamini ve folik asit gibi önemli vitaminler bakımından da oldukça zengindir. Zeytinyağı ise, sağlıklı yağlar içerir ve kalp sağlığına olumlu etkileriyle bilinir. Bu nedenle, Zeytinyağlı Brüksel Lahanası hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Bu yemeği, soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanına yoğurt veya limon dilimleri ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni