Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezeler, Akdeniz mutfağının en sevilen ve sofralarda sıklıkla yer bulan lezzetlerindendir. Sağlıklı, pratik ve lezzetli olmaları sebebiyle hem günlük öğünlerde hem de özel davetlerde tercih edilirler. Özellikle balık yemeklerinin yanında eşsiz bir uyum sağlarlar. Şimdi, popüler zeytinyağlı meze tariflerine göz atalım.

Zeytinyağlı Brokoli Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kırmızı biber

Zeytinyağlı Brokoli Mezesi Nasıl Yapılır?

Brokoliyi parçalara ayırıp yıkayın. Yıkadığınız brokolileri bir tencereye alın. Aynı tencereye, yıkanmış ve halka şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alın ve pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçlar yumuşadıktan sonra brokoli ve havuçları süzün ve soğumaya bırakın.

Sarımsakları soyup tuzla birlikte dövün. Dövülen sarımsakları bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin. İyice karıştırın. Ekşi miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Soğuyan brokoli ve havuçları servis tabağına alın ve üzerlerine bu sosu dökün. İki adet kırmızı biberi ister jülyen doğrayıp, ister küçük küpler halinde doğrayarak brokoli üzerine ilave edin. Kırmızı biberleri çiğ olarak kullanabileceğiniz gibi, kızartarak da ekleyebilirsiniz. Mezeyi servis edin.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 1 Türk kahvesi fincanı nar ekşisi
  • 1 demet dereotu

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Kuruladığınız biberlere bıçak ile küçük birer çizik atın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. İki yüz derecede otuz dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp kabuklarını soyun. Soyulan biberleri küçük küçük doğrayın ve servis tabağına alın. Bir kasede zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırın. Bu karışımı doğranmış biberlerin üzerine dökün. Bir demet dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın ve biberlerin üzerine serpiştirin. Mezeyi servis edin.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Havuç Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon
  • 1/2 demet maydanoz

Zeytinyağlı Havuç Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak havuçları yıkayıp soyun. Rendenin büyük kısmında iri bir şekilde rendeleyin. Rendelenen havuçları bir tavaya alıp üzerine zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Sotelenmiş havuçları derin bir kaba alın. Üzerine ince ince doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyin, karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine limon suyu sıkın. Mezeyi servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni