Zeytinyağlı Enginar; Evet arkadaşlar şimdide size oldukça faydalı sebzelerimizden biri olan enginar tarifimizi vereceğim. Enginarın tazesini ya da konservede kullanabilirsiniz. Zeytinyağıyla daha da lezzetli bir hal alan bu tarifimizi sizlere vermeye başlayayım. Hadi kolay gelsin.
Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
- 6 adet enginar (Konserve kullandım)
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye (Haşlanmış ya da konserve)
- 1 adet limon
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Tuz
Zeytinyağlı Enginar Yapılışı
Havucu küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Üzeri geçecek kadar su ilave edin ve haşlanmaya bırakın. Kaynadıktan 5 dk kadar sonra küçük küçük küpler şeklinde doğradığınız patatesi ilave edin ve sebzeler hafif yumuşak olana kadar kaynatın. Tamamen pişmemesine dikkat edin. Soğanı yemeklik doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembe olana kadar kavurun. Üzerine havuç ve patatesi ilave edin. 1 su bardağı bezelyeyi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Enginarları limonla ovun ve tencereye dizin. Üzerine sebzelerden hazırladığınız iç harcı dökün. Tuz, şeker ve yarım çay bardağı zeytinyağını üzerinden gezdirin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.