Zeytinyağlı Taze Fasulye Mevsiminde taze sebzeler tüketmek, hem lezzet hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Taze fasulye de bu sebzelerden biridir ve zeytinyağlı olarak hazırlandığında oldukça lezzetli olur. Pazarda veya manavda fasulye alırken, bir tanesini kırıp tazeliğini kontrol etmek adettendir. Şimdi sizlere zeytinyağlı taze fasulye tarifimi detaylı bir şekilde vereceğim. Umarım beğenirsiniz. Malzemeler:
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır? Öncelikle fasulyeleri yıkayıp varsa kılçıklarını temizleyin ve istediğiniz gibi doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha önceden doğramış olduğunuz fasulyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 6-7 dakika daha kavurun. Daha sonra 3 adet kabuğunu soyup doğradığınız domatesi ilave edin. 1 su bardağı su ekleyin. Fasulyeler pişinceye kadar tencerenin kapağını kapalı tutun. Ocaktan almadan önce tuzunu da ekleyin. Servis kaselerine almadan önce zeytinyağını da ekleyin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler: Zeytinyağlı taze fasulye, Türk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biridir. Bu yemeği hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır:
Bu bilgilerle, zeytinyağlı taze fasulyenizi daha lezzetli ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |