Zeytinyağlı Havuç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Havuç Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı havuç, hafif ara yemeklerden biridir. Oldukça pratik ve lezzetli yemeklerden biridir. Hafif bir yemektir. Diyet yemeklerinde de kullanılır. Fakat o zaman pirinç miktarı çok azaltılır ya da hiç konulmaz. Çok sevilerek tüketilen bu yemek oldukça da pratik olduğu için herkes tarafından sıklıkla yapılır. Şimdi bu yemeğin tarifine bakalım.


Zeytinyağlı havuç yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı havuç nasıl yapılır?


Zeytinyağlı havuç için ilk olarak havuçlar yıkanır. Bir adet kuru soğan soyulur ve doğranır. Doğranan soğan tencereye alınır ve üzerine zeytinyağı eklenir. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Zeytinyağı ile soğan kavrulurken havuçlar ister halka ister jülyen doğranır. Havuçlarda tencereye ilave edilir, 15 dakika kadar kavrulur. Ardından bir çay bardağı pirinç yıkanır ve süzülüp tencereye ilave edilir. Üzerine bir su bardağı kaynar su tuz ve şeker ilave edilir. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocaktan alınır. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Havuç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Zeytin Yağı Zayıflatır mı?

Zeytin Yağı Zayıflatır mı?

Siyah Zeytin Nasıl Kurulur?

Siyah Zeytin Nasıl Kurulur?

Haber Bülteni

Güncel

Zeytinyağlı Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gerçek Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Güncel

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6