Zeytinyağlı Kurabiye Zeytinyağlı kurabiye, hafif, lezzetli ve pratik bir tariftir. Bu tarifte birçok kişinin şikâyetçi olduğu margarin tadı bulunmamaktadır. Bu nedenle, zeytinyağlı kurabiye birçok insanın tercih ettiği bir tarif olmuştur. Zeytinyağlı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Hamuru yoğurmak için kullanacağınız kabın içine, sarısı ayrılmış yumurta, toz şeker, yoğurt, Hindistan cevizi, zeytinyağı ve tereyağını koyun ve iyice çırpın. Daha sonra buğday nişastasını ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Un ve kepeği de yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun elinize yapışmaması için yeterince yoğurduğunuzdan emin olun. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verin. Ortalama yirmi beş adet kurabiye çıkacaktır. Tepsiye yağlı kağıt serin ve şekillendirdiğiniz hamurları tepsiye çok sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Ayırdığınız yumurta akını hamurların üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak üzerine Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Isınan fırına kurabiyeleri yerleştirin ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak tadını alamayacağınız için kurabiyelerin soğumasını bekleyin. Sonuç Zeytinyağlı kurabiye, sağlıklı ve lezzetli bir alternatiftir. Zeytinyağının hafifliği ve tereyağının lezzeti ile birleşen bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Afiyet olsun. |