Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pilav

Zeytinyağlı pilav, diğer yağlar kullanılarak yapılan pilavlara göre daha hafif ve lezzetli bir alternatiftir. Bu pilav, hemen her sebze, et veya tavuk yemeğinin yanında servis edilebilecek ideal bir tamamlayıcıdır. Sadece zeytinyağlı pilav, yanına turşu, ayran ve salata eklenerek doyurucu bir akşam yemeği oluşturulabilir. İşte lezzetli bir zeytinyağlı pilav tarifi.

Zeytinyağlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı şehriye
  • 5 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Pilav Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı pilav için ilk olarak pirinçler nişastası gidinceye kadar iyice yıkanır. Yıkanan pirinç süzgece alınır ve süzülmesi için bir kenara bırakılır. Zeytinyağı pilav tenceresine alınır ve üzerine şehriye eklenir. Tencere ocağa alınır ve ocağın altı kısık bir şekilde açılır. Şehriye kavrulmaya başlanır ve şehriyenin rengi dönünce pirinç eklenir. Pirinç de birkaç dakika kavrulur. Ardından beş su bardağı kaynar su eklenir, tuz ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince üzerine kağıt havlu kapatılır ve kapağı kapatılıp yarım saat kadar dinlendirilir. Sonrasında servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Zeytinyağlı pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Pilavın daha lezzetli ve tane tane olması için pirincin iyice yıkanması ve nişastasının tamamen giderilmesi önemlidir. Ayrıca, pirincin kavrulma süresi de pilavın kıvamını etkiler. Pilavın dinlendirilmesi, lezzetlerin iyice birbirine karışmasını sağlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni