Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı barbunya pilaki, pilaki, içerisinde soğan, sarımsak, havuç ve maydanoz gibi sebzelerin ilave edildiği bir meze çeşididir. Zeytinyağı ile pişirildiği için soğuk olarak tüketilmektedir. Ana yemek olarak değil meze olarak ana yemeklerin yanına çeşit katmak için hazırlanmaktadır. Barbunyadan ziyade kuru fasulye veya balıktan da hazırlanabilmektedir. Çeşitliliği seven ev hanımları tarafından sıkça yapılmaktadır. Özellikle faydalarından dolayı genç yaşlı herkesin tüketmesi gereken bir besindir. Faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Bedenin fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu almaktadır.
  • Bol posa ihtiva ettiğinden dolayı özellikle bağırsak kanserinden korunmak için sıkça tüketilmektedir.
  • Yıpranmış olan hücrelerin yenilenmesine çok fayda sağlamaktadır.
  • Tok tutma özelliğinden dolayı diyet yapanlarca tercih edilebilecek bir besindir.
  • Çocuklarda kemiklerin gelişimi açısından erişkinlerde de kemik erimesi bakımından tercih edilmesinde fayda olan bir besindir.
  • Ayrıca besin zehirlenmelerini düzelmesinde de etki sağlamaktadır.
  • Özellikle yaşı bireyler için romatizma ağrıların karşı etkilidir.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Malzemeleri

  • 500 gram barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 5-6 dal kadar maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapılışı

İlk önce geniş bir tencereyi ocağa alın. Daha sonra barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek biçimde sıcak su ekleyip 5 dakika dan daha fazla kaynatmak gerekir. Bu işlem barbunyanın suya verdiği mevcut siyahlığı atmak içindir. Temiz bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve üzerine ince yemeklik olacak biçimde doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar hazır olunca üzerine halka biçiminde doğranmış havuçları ilave edin. Daha sonra kabukları soyulan ve ikiye bölünmüş sarımsakları ve salçayı ilave ederek salça kavrulana kadar biraz karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyin tuzu ve şekeri de ilave ederek üzerlerini geçecek kadar su ekleyip 20-25 dakika kadar orta ateşte pişirin. Piştikten sonra ocağın atı kapatılmalı ve barbunya pilaki soğumaya bırakılmalıdır. Barbunya soğuyunca üzerini maydanozla süsleyip servis yapın. isteğe bağlı olarak limon sıkılarak da tüketilebilmektedir. Yine isteğe göre toz biber ya da pul biberle lezzetlendirilebilir.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 27.11.2018 08:09:29
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Barbunya Pilaki"
Bu tarifi daha önce uyguladım ama tadı beklediğim gibi güzel olmadı püf noktası nedir yardımcı olur musunuz bir de kaç kalori olduğu konusunda bilgi almak istiyorum diyet programıma uygunsa listeme ekleme yapacağım lütfen yardımcı olur musunuz
Mehru . 23.10.2018 20:07:45
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar; Evet arkadaşlar şimdide size oldukça faydalı sebzelerimizden biri olan enginar tarifimizi vereceğim. Enginarın tazesini yada konservede kullanabilirsiniz. Zeytinyağıyla daha da lezzetli bir hal alan bu tarifimizi sizlere vermeye ...
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya; Arkadaşlar şimdi size zeytinyağlı barbunya tarifimi vereceğim.Barbunya sevmeyen arkadaşlarımız yapacağımız bu zeytinyağlı tarifimizden sonra umarız barbunyanın bu tarifini beğenir ve bundan sonrada yapmaya devam edersiniz. Diler...
Zeytinyağlı Patlıcan
Zeytinyağlı Patlıcan
Zeytinyağlı Patlıcan; Gerek günlük yemeklerimizde gerek misafir ağırlarken patlıcan yemeklerini çokca tercih ederiz. Türk yemek kültürünün ilk sıralarında olması da patlıcanı ne kadar sevdiğimizin bir diğer göstergesidir. Bende şimdi sizlere zeytinya...
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma;Türk bayanlarımızın vazgeçemediği yaprak sarma sıkça yaptığımız yemeklerimiz arasındadır. Önemli misafirlerimiz geleceği zaman yada yaptığımız gün sıralarında aklımıza gelen ilk yemeklerden biri de yaprak sarmasıdır. Tabi en ...
Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması; Arkadaşlar ben zeytinyağlı biber dolmasını çok severim. Bu yüzdende sık sık yaparım. Hele o yazın yeni çıkan yerli biberlerle dahada tadına doyulmaz bir lezzet oluyor. Şimdi bu lezzetli tarifim olan zeytinyağlı biber dolmas...
Zeytin Çekirdeği Yutmak
Zeytin Çekirdeği Yutmak
Zeytin çekirdeği yutmak, Zeytinyağının birçok faydalarının olduğu bilinmektedir. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Zeytinyağının ham maddesi olan zeytinin ve zeytin çekirdeğinin halk arasında tedavi amaçlı kullanıldığı bil...
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye; Bütün sebzeleri mevsiminde taze tüketmek istediğimiz gibi fasulyeyi de taze tüketmek isteriz. Hatta pazarda yada manavda fasulyeyi alacağımız zaman bi tanesini kırıp taze sulu olup olmadığına bakarız. Buda işin espirisidir t...
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Fasulye; Değerli arkadaşlar her yöremizin yemek kültürü farklıdır. Tabi her yörede fasulye daha farklı tariflerde yapılır. Ben şimdi sizlere genelde herkesin bildiği bir tarif olan zeytinyağlı fasulye tarifimi vereceğim. Hadi kolay gels...
Zeytinyağlı Ispanak
Zeytinyağlı Ispanak
Zeytinyağlı Ispanak; Arkadaşlar ıspanağın ne kadar faydalı bi sebze olduğunu hepimiz biliriz. Bu sebeple haftada bir pişirmeye özen gösterelim. Bende şimdi sizlere zeytinyağlı ıspanak tarifimi vereceğim. Hadi kolay gelsin. Zeytinyağlı Ispanak Malzeme...
Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelirmi
Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelirmi
Zeytinyağı kabızlığa iyi gelirmi, Dengesiz beslenme sonucu oluşan kabızlığa zeytinyağı oldukça iyi gelir. Kabızlığın meydana gelme sebepleri arasında genellikle stres altında yaşayan kişiler ve kırmızı et tüketen kişilerin daha fazla yaşadığı sorunla...
Zeytinyağlı Kabak
Zeytinyağlı Kabak
Zeytinyağlı Kabak; Arkadaşlar bugünde size yoğurtlamasını çok sevdiğimiz kabağın zeytinyağlı tarifini vereceğim. Beğeneceğinizi umut ederek tarifimi vermeye başlayayım. Şimdiden kolay gelsin. Zeytinyağlı Kabak Malzemeler;1 kg kabak2 adet domates2 a...
Zeytinyağlı Bamya
Zeytinyağlı Bamya
Zeytinyağlı Bamya; Değerli arkadaşlar bugünde zeytinyağlı çeşitlerimiz arasında olan zeytinyağlı bamya tarifimizi sizlerle paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz hadi tarifimi vermeye başlayayım. Zeytinyağlı Bamya Malzemeler; Yarım kg bamya2 adet domates...

 

Sarımsak Ve Zeytinyağı
Zeytinyağlı Mantar
Yeşil Zeytin
Zeytinyağlı Mantar Sote
Zeytin Ezmesi
Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar
Gebelikte Zeytin Yemek
Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
Zeytin Fidanı
Bebeklere Zeytinyağı
Zeytinyağlı Lahana Sarması
Zeytinyağlı Dolma
Zeytin Kaç Kalori
Zeytinyağı İçmek
Zeytin Tohumu
Doğal Zeytinyağı
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Patlıcan
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytin Çekirdeği Yutmak
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Ispanak
Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelirmi
Zeytinyağlı Kabak
Zeytinyağlı Bamya
Popüler İçerik
Zeytinyağlı Dolma
Zeytinyağlı Dolma
Zeytinyağlı Dolma; Arkadaşlar geçmişten günümüze sofralarımız vazgeçilmezi olan zeytinyağlı dolma annelerimiz gözde yemeklerindendir. İçine koyduğumu...
Zeytin Kaç Kalori
Zeytin Kaç Kalori
Zeytin kaç kalori: Sabah kahvaltıların vazgeçilmezidir. Kahvaltıda peynir ve zeytin olmazsa olmazlardandır. Zeytin denilince ilk akla gelen siyah zey...
Zeytinyağı İçmek
Zeytinyağı İçmek
Zeytinyağı içmek, sindirim sistemi sağlığını korumak için de eski çağlardan beri kullanılan bir yöntemdir. E ve K vitaminlerini barındırır. Kalsiyum...
Zeytin Tohumu
Zeytin Tohumu
Zeytin Tohumu, Adına türküler yakılmış, bazen ekmeğe katık yapılmış olan zeytin, bununla yetinmeyip kutsal bir armağan olarak yağını da sunmuş bizle...
Doğal Zeytinyağı
Doğal Zeytinyağı
Doğal zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen herhangi bir katkı maddesi katılmadan doğal ortamda yapılan ve uygun şartlar altında ısıtıla...
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı Kereviz; Hadi arkadaşlar bu seferde zeytinyağlı kereviz yapalım bende ilk kez denemiştim ve çok beğendim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Ispanak
Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelirmi
Zeytinyağlı Kabak
Zeytinyağlı Bamya
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019