Doğal Sızma Zeytinyağı Doğal sızma zeytinyağı, dalından toplanarak doğrudan mekanik yöntemlerle yağı ayrıştırılan zeytinlerin verdiği yağa denir. Sızma zeytinyağı, en kaliteli zeytinyağıdır. Tat ve koku bakımından mükemmel olup, içeriğinde yüksek oranda antioksidan ve mineraller barındırır. Yemeklerimizde bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Zeytinyağı Nasıl Üretilir Zeytin hasadı sırasında toplanan zeytinler, zeytin işliklerine götürülür. Burada, zeytinler önce bir değirmende ezilir. Ardından, sıcak veya ılık su kullanılarak sıkılır. Suyun dibe çökmesi beklenirken, üstte biriken yağ süzülür. Sızma zeytinyağları daha pahalıdır çünkü zeytinin özü olarak kabul edilir. Çocukların tüketmesi oldukça faydalıdır; içerdiği yağ asitleri, anne sütüyle eş değerdedir. Zeytinyağı, güneş almayan karanlık bir ortamda saklanmalıdır. Doğal Sızma Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Doğal Sızma Zeytinyağı Nasıl Tüketilir Sabahları aç karnına bir kaşık alarak kabızlığı önleyebilir, safra kesesini uyararak karaciğerin canlanmasına yardımcı olabiliriz. Yeni doğan bebeklerde, banyodan sonra vücutlarına sürerek cilt kuruluğunu önleyebiliriz. Kalp damar hastaları, sabahları bir kaşık alarak damar tıkanıklıklarını önleyebilir. Ekstra Bilgiler Unutmayınız ki, doğal sızma zeytinyağını taze tüketmek gerekmektedir; üzerinden çok zaman geçince bozulabilir. Doğal sızma zeytinyağı ile yapılan yemekler kokmaz ve ağır olmaz. Bayat ve posalı yağlar ise ağır kokar. Ayrıca, zeytinyağı cilt bakımında ve saç bakımında da kullanılabilir. Cildi nemlendirir, saçları güçlendirir ve parlaklık kazandırır. |