Doğal Sızma Zeytinyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Doğal Sızma Zeytinyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Sızma Zeytinyağı; Dalından koparılarak direk mekanik yöntemlerle yağı ayrıştırılan zeytinin vermiş olduğu yağlara doğal sızma zeytinyağı denir. Sızma zeytinyağı en kaliteli zeytinyağıdır. Tat ve kokusu bakımından mükemmeldir. İçindeki antioksidan ve mineraller çok yüksektir. Yemeklerimizde bol bol tüketmeliyiz.

Zeytinyağı nasıl üretilir; Zeytin hasadında toplanan zeytinler zeytin işliklerine götürülür. Bir değirmende önce ezilir. Sıcak veya ılık su kullanılarak sıkılır. Suyun dibe çökmesi beklenir. Üstte biriken yağ süzülür. Sızma zeytinyağları daha pahalıdır. Çünkü; zeytinin özüdür. Çocukların yemesi çok faydalıdır. İçerisindeki yağ asitleri anne sütüyle eş değerdedir. Zeytinyağı güneş almayan karanlıkta saklanmalıdır.


Doğal Sızma Zeytinyağı faydaları nelerdir?

  • Zeytinyağı kanseri önler
  • Cildin yaşlanmasını geciktirir
  • Hücre yeniler
  • Beynin gelişimini hızlandırır
  • Vücut kuruluğuna
  • Sindirim sistemi bozukluklarında
  • Kolesterolü dengeler
  • Kalp damar hastalıklarında
  • İltihap kurutur
  • Kanamayı durdurur

Doğal Sızma Zeytinyağı nasıl tüketilir


Sabahları aç karnımıza bir kaşık alarak kabızlığı önleriz, safra kesesini uyararak karaciğerimizi canlandırır. Yeni doğan bebeklerde banyodan sonra vücuduna sürerek kurumasını önleriz. Kalp damar hastası kişiler sabahları bir kaşık alarak damar tıkanıklarını önleyebilir.

Unutmayınız ki; Doğal sızma zeytinyağını, taze tüketmek gerekir üzerinden çok zaman geçince bozulur. Doğal sızma zeytinyağı ile yapılan yemekler kokmaz, ağır olmaz. Bayat ve posalı yağlar ağır kokar.

Doğal Sızma Zeytinyağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Güncel

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yabani Zeytin Türleri ve Özellikleri

Yabani Zeytin Türleri ve Özellikleri