Zeytinyağlı Mantar Zeytinyağlı mantar, pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilen ve hazırlanışı oldukça kolay olan lezzetli bir yemek türüdür. Kalori değeri bakımından düşük olan bu yemek, özellikle formunu korumak isteyenler için doyurucu bir besin kaynağıdır. Evlerde pratik olarak yapılabilen bu lezzet, aynı zamanda lokantalarda da satılmaktadır. Ege ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı mantar, iştah açıcı özellikleriyle bilinir. Zeytinyağlı Mantar Malzemeleri
Zeytinyağlı Mantar Nasıl Yapılır? Öncelikle mantarları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın. Kararmaması için az miktarda sirke ve limon bulunan suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletin. Bir tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağını ekleyin ve önceden halka doğradığınız biberleri ekleyin. Biberler biraz yumuşayınca, doğranmış mantarları, sarımsağı ve halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kadar pişirin ve mantarların suyunu bırakmasını bekleyin. Mantarlar suyunu verince, karabiber, şeker ve tuzu ekleyin. Zeytinyağlı mantarın baharatları iyice özümsemesi için kısık ateşte yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Mantarlar pişince, bir servis tabağına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. |