Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Fasulye

Zeytinyağlı kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez ana yemeklerinden biridir. Özellikle pilavla birlikte tüketildiğinde lezzeti iki katına çıkar. Anadolu'da sıkça yapılan bu yemek, asırlardan beri sofralarımızda yerini korumaktadır. Hem lokantalarda hem de evlerde ana yemek olarak tercih edilen zeytinyağlı kuru fasulye, doyurucu özelliği ile birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Fasulyeyi pişirmeden bir gün önce suya koyarak bekletmek, yemeğin daha yumuşak ve kolay pişmesini sağlar. Bugün sizlerle bu lezzetli yemeğin hazırlığını paylaşacağım.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet domates
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam pul biber

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden su içinde bekletilerek şişen fasulyeler, bir tencereye alınıp üzerine 4-5 bardak su eklenerek ocakta haşlanmaya bırakılır. Haşlanma sürecini kontrol etmek için bir çatal yardımıyla fasulyelerin kıvamına bakılır. Haşlanan fasulyeler yıkanarak bir kenarda bekletilir. Bu arada, orta boy bir tencereye zeytinyağı eklenir ve yağ kızınca üzerine ince kıyılmış soğanlar eklenerek kavrulur. Soğanlar pembeleşince üzerine küp doğranmış havuçlar eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Ardından haşlanmış fasulyeler ve su eklenerek karıştırılır. Başka bir kapta rendelenmiş domates, şeker, tuz ve pul biber karıştırılarak tencereye eklenir. Fasulyeler pişene kadar ocakta bırakılır. Zeytinyağlı kuru fasulye piştikten sonra ocaktan alınır ve kaselere konularak üzerine bir tutam pul biber serpilir. Yemek, sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni