Zeytinyağlı Ispanak Arkadaşlar, ıspanağın ne kadar faydalı bir sebze olduğunu hepimiz biliriz. Bu nedenle, haftada en az bir kez ıspanak yemeği yapmaya özen göstermeliyiz. Şimdi sizlere zeytinyağlı ıspanak tarifimi vereceğim. Kolay gelsin. Zeytinyağlı Ispanak Malzemeleri
(İsteğe bağlı olarak pişerken yarım su bardağı pirinç ekleyebilirsiniz) Zeytinyağlı Ispanak Nasıl Yapılır? İlk olarak, ıspanakları toprak ve çamur kalmayacak şekilde iyice yıkayıp süzün. Köklerini hafifçe kesip, sapları ile birlikte normal orta büyüklükte doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp bir miktar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ilave edip karıştırın. Doğradığınız ıspanakları da ekleyin ve tuzunu ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararetteki ateşte pişmeye bırakın. (Ispanak pişerken su saldığı için su eklemiyorum, fakat gerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz.) Ispanakların dirilikleri gidip yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Ilık servis edin. Zeytinyağlı Ispanağın Faydaları Zeytinyağlı ıspanak, sağlığımız için birçok faydaya sahiptir:
Afiyet Olsun. |
Okergün
12 Temmuz 2024 CumaZeytinyağlı ıspanak tarifini denedikten sonra soğanların pembeleşmesi için ne kadar süre kavurmalıyım? Ayrıca, ıspanakların pişerken su saldığını söylediniz, ama yine de su eklemek gerektiğinde ne kadar su eklemeliyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Okergün,
Soğanların pembeleşmesi için genellikle 5-7 dakika orta ateşte kavurmak yeterli olur. Soğanların rengi biraz dönüp hafif pembeleştiğinde artık hazır olduğunu anlarsın.
İspanaklar pişerken gerçekten de su salar, bu nedenle genellikle ekstra su eklemeye gerek kalmaz. Ancak, eğer yemek fazla kuru gelirse, azar azar olmak üzere yaklaşık yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsin. Yemeğin kıvamını kontrol ederek su miktarını ayarlaman en iyisi olacaktır.
Afiyet olsun!