Arkadaşlar, şimdi size zeytinyağlı barbunya tarifimi vereceğim. Barbunya sevmeyen arkadaşlarımız, umarım bu zeytinyağlı tariften sonra barbunyayı sevecek ve bu tarifi yapmaya devam edeceksiniz. Dilerseniz hemen tarifimize geçelim. Şimdiden ellerinize sağlık. Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır? Barbunyaları kabuklarından ayıklayarak, kaynar suda siyah suyu çıkana ve hafif yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın. (Barbunyaların cinsine göre bu süre değişebilir) Soğanları yemeklik doğrayın, biberleri ise halka şeklinde kesin. Zeytinyağının yarısını çelik tencereye alın, soğanları ekleyin ve ardından yeşil biberleri de ekleyerek hafifçe kavurun. 2 tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız domateslerin kabuklarını soyarak tencereye ilave edin. Bu sosu kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirin. Pişen sosa haşlanmış barbunyaları ilave edin, sıcak suyu, tuzu ve şekeri de ekleyin. Yaklaşık 40-50 dakika orta ateşte, tencerenin kapağı yarım açık şekilde, suyunu çekinceye ve barbunyalar çatlayıncaya kadar pişirin. Yemeğinizi ocaktan indirmeye yakın, kalan zeytinyağını ilave edin. 3-4 saat oda sıcaklığında bekletin. Ekstra Bilgiler Not: Taze barbunyayı havuçsuz, sarımsaksız ve salçasız pişirmek evimizin geleneksel yöntemidir. Tarifin, ekşimsi yaz domatesinin tadıyla ve domatese oranla dengeli ilave edilen kuru soğanıyla hafif çatlatılarak, zeytinyağının yakılmadan pişirilmesi önemlidir. Buna dikkat edelim. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. |